F1Guru Formula 1 blog

Alternatív hírek, érdekességek és személyes vélemények a Formula 1-ről

Friss topikok

Címkék

2011 es autó (5) adrian sutil (4) alain prost (1) álhír (26) állítható hátsó szárny (6) amerikai nagydíj (1) andy murray (1) angelina jolie (1) ausztrál nagydíj (2) ayrton senna (2) bahrain (3) baleset (8) barcelona (4) bathurst (1) baumgartner zsolt (1) bernie ecclestone (6) brazil nagydíj (1) bruno senna (3) caterham (1) charlie whiting (4) colin chapman (1) colin kolles (1) craig lowndes (1) dalszöveg (1) david beckham (1) david coulthard (2) defekt (2) dumb and dumber (1) dupla diffúzor (1) eau rouge (1) előzés (2) étrend (1) f1 hirek (1) fekete pákó (1) felipe massa (6) fernando alonso (7) ferrari (12) fia (1) force india (3) forma1 (1) forma1 szabálymódosítások (4) formula 1 (2) gumikesztyű (1) győzike (1) heikki kovalainen (1) hermann tilke (2) hrt (9) jacques villeneuve (1) jaime alguersuary (1) james key (1) japán nagydíj (1) jarno trulli (1) jenson button (7) jóslat (8) juan pablo montoya (3) kamui kobayashi (2) kanadai nagydíj (2) karun chandhok (1) kers (4) kimi raikkonen (5) kínai nagydíj (5) kiszel tünde (1) lewis hamilton (12) lotus renault (9) lotus seven (1) lucas di grassi (1) luca di montezemolo (2) madonna (1) magyar nagydíj (2) maláj nagydíj (3) marc gene (1) mark webber (3) martin whitmarsh (1) marussia virgin (2) mclaren (16) megasztár (1) mercedes (3) michael schumacher (5) mika hakkinen (1) mobil 1 (1) monaco nagydíj (2) motorhome (1) műtét (2) narain karthikeyan (2) nascar (3) neil horan (1) német nagydíj (1) nick heidfeld (4) nicole scherzinger (1) nico rosberg (3) nigel mansell (1) nortbert haug (1) olimpia (1) pastor maldonado (3) peter sauber (1) pirelli (5) rally (4) red bull (16) red nose day (1) reklám (1) renault (1) robert kubica (7) rob smedley (2) rubens barrichello (4) sauber ferrari (3) sebastian vettel (13) sebastien buemi (2) sergio perez (1) simon fuller (1) skoda fabia (1) spanyol nagydíj (2) spa francorchamps (1) talmácsi gábor (1) tamara ecclestone (1) team lotus (3) tesztelés (6) tom cruise (2) tony fernandes (2) tony stewart (1) török nagydíj (2) trabant (1) twitter (1) üléspróba (1) verekedés (1) versenynaptár (1) vicces (47) video (27) vitaly petrov (3) vodafone (3) williams cosworth (3) Címkefelhő

Szezon előtti nyilatkozatok - és ami mögöttük van

f1guru 2011.03.18. 18:34

A szezonkezdés előtt időszak mindig nagyon izgalmas. Ilyenkor mutatják be az új autókat, mindenki nagyon optimista, és mindenki elhiszi magáról, hogy lehet világbajnok. Az alábbiakban olvashatják az egyes szereplők polkorrekt nyilatkozatait, én pedig zárójelben mellékelem a fordítást.

Sebastian Vettel, Red BullSebastian Vettel, Red Bull

Jó visszagondolni a tavalyi évre, hogy mit értünk el, de most már ideje előretekinteni az új szezonra, az új autóra és az új kihívásokra kell koncentrálnunk. (Tévedés ne essék, mi vagyunk a világbajnokok, nem elfeleljteni!) Ismét a nulláról indulunk, nem tudjuk pontosan, ki mennyire versenyképes, izgatottan várom a kezdést. (Alig várom, hogy szétalázzak mindenkit.)

Christian Horner, Red Bull csapatfőnökChristian Horner, Red Bull csapatfőnök

A teszteken láthattuk, hogy a Ferrari és a Mercedes mennyire versenyképes, és nem szabad lebecsülni a McLarent sem, sőt, a Renault és a Williams is sokat fejlődött. (Szét fogunk alázni mindenkit.) A napokan szerződést hosszabbítottunk Sebastiannal. (Tisztára befostunk, hogy átmegy a Ferrarihoz.) Markkal még nem beszéltünk erről a témáról, majd fogunk, ha itt lesz az ideje. (Nem bírom, hogy túl sokat nyávog. Remélem, év végén visszavonul.) Egyébként pedig Hamilton nem lesz boldog, ha még egy évet kell lehúznia egy győzelemre esélytelen autóval. No, azért ez nem jelenti azt, hogy mi le szeretnénk szerződtetni. (Dehogynem, már kapcsolatba is léptünk az új menedzserével. Jövőre jöhet is Mark helyére.)

Lewis Hamilton, McLarenLewis Hamilton, McLaren

Nem rejthetjük véka alá azt a tényt, hogy a tesztelés nem ment zökkenőmentesen, és sokkal kevesebbet mentünk, mint szerettük volna. (Igen, az autó tényleg egy teknő.) Mégis optimista vagyok: szeretem vezetni az autót, jó az egyensúlya és jól bánik a gumikkal. (Tök lassú.) Izgatottan várom Melbourne-t, készen állok a harcra. (Jövőre megyek a Red Bullhoz, az tuti.)

Martin Whitmarsh, McLaren csapatfőnökMartin Whitmarsh, McLaren csapatfőnök

A tél folyamán szélsőségesen ambíciózus teljesítménycélokat tűztünk ki az új autónknak, az MP4/26-nak. (Néhány mérnökünk tutira be volt lőve, amikor a számokat írták, mert másképp nem tudom, hogy gondolhatták ezeket komolyan.) És mivel minden fejlesztésünk nagyon a határon van, ezért elkerülhetetlen, hogy néhány technikai malőr bekövetkezzen. (Lehet, hogy az egész autót újra kell gondolnunk, úgy, ahogy van, mert egy rakás fos.) A kevesebb megtett km ellenére rendkívül sok és hasznos adatot gyűjtöttünk, melyek felbecsülhetetlenül értékesek a csapatunk számára. (Sehol se vagyunk.) Sokat tanultunk az autó karakterisztikájáról, az egyensúlyáról és az új gumikról. (De közel sem eleget.) Mire Melbourne-be érkezünk, az autót tovább tökéletesítjük, és meggyőződésem, hogy nagyon versenyképesek leszünk, amivel meg is fogunk lepni néhány embert! (Végünk van...)

Fernando Alonso, FerrariFernando Alonso, Ferrari

A tesztelés jól ment, úgy tűnik, versenyképesek vagyunk. (Úgy tűnik, versenyképesek vagyunk.) Úgy érzem, jó eséllyel pályázhatunk a világbajnoki címre. (Remélem, idén nem kell senkit megzsarolnom, hogy első számú pilótaként kezeljenek.) Ugyan legalizálták a csapatutasításokat, csapattársam és én egyforma autókkal, egyforma esélyekkel vágunk neki az új szezonnak. (Csak merjen a közelembe jönni a kis köcsög, felkenem a falra.)

Luca di Montezemolo, Ferrari elnökLuca di Montezemolo, Ferrari elnök

Az új Ferrari hátsó szárnyára Olaszország egyesítésének 150. évfordulója előtt tisztelegve az olasz zászló színeit festettük. (Nem találtunk elég szponzort.) 2008-ban a morális győztes Felipe Massa volt, 2010-ben pedig pár másodpercig a markunkban érezhettük a világbajnokságot. (Egymás után három évben is jól elkúrtuk.) 2011-ben biztos vagyok benne, hogy miénk lesz a végső siker. (Ha nem, akkor úgy felrúgom Domenicallit, hogy le se esik!)

Michael Schumacher, MercedesMichael Schumacher, Mercedes

Nagyon jól szerepeltünk a teszteken, a fejlesztések jó irányba vitték az autó beállításait. (A tesztek elején be voltam fosva, hogy megint egy rakás szar lesz az autó.) Örülök, hogy együtt dolgozhatok a Mercedes-szel, egyáltalán nem bántam meg a visszatérésem. (A svájci kastélyomnak rohadt magas a rezsije.) Optimista vagyok, Melbourne-ben a rajtrács elején leszek! (Mielőtt visszasétálok a 12. rajtpozícióban lévő autómhoz...)

Ross Brawn, Mercedes csapatfőnökRoss Brawn, Mercedes csapatfőnök

Az elmúlt év során sokat fejlődtünk, és az új szezonra masszív fejlesztési tervet irányoztunk elő. (Remélem, nem fogy el a pénzünk addigra - bár nekem mindegy, engem már kifizetett a Merci, legfeljebb nyugdíjazom magam.) A tesztelés jól ment, de csak az első versenyen fogjuk biztosra tudni, hogy hol is állunk versenyképesség szempontjából. (Remélem, nem kell ezt a csapatot is kivakarnom a kakából, mint a Hondát.) Két nagyszerű pilótánk van Michael (mikor telik már le ez a három év...) és Nico személyében (aki még életében nem nyert semmit...)

Címkék: mercedes ferrari vicces álhír mclaren red bull

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1guru.blog.hu/api/trackback/id/tr692750821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása